Hoeveel centimeter kleding kan de taser binnendringen?

De elektriciteit kan tot twee en een kwart centimeter kleding binnendringen als de weerhaak niet door de kleding in de huid dringt. Het Taser-apparaat is effectief vanaf nul voet, bij gebruik in de „drive stun-modus” en tot 21 voet bij gebruik met de darts. De optimale afstand voor inzet is 12 tot 18 voet. Dus, hoe komt die elektriciteit door kleding en in het lichaam terecht? Voor één type Taser, dat twee pijltjes met prikkeldraad afvuurt die met gecomprimeerde stikstof aan draden zijn bevestigd, is het antwoord eenvoudig: de weerhaken dringen door kleding en doorboren de huid, waardoor een snelle verbinding ontstaat.

Maar wat betreft de tweeledige modellen die veel mensen in hun tas of achterzak dragen als ze alleen door een donkere stadsstraat lopen, omvat het antwoord een beetje basisfysica. In ideale omstandigheden kunnen de sondes tot vijf centimeter kleding binnendringen. Met 180 voet per seconde kunnen de sondes via overhemden, truien, jeans en andere basiskleding in de huid doordringen. Een leren jas of een dikke jas heeft een grotere kans om penetratie te weerstaan, maar als de sondes vast komen te zitten in kleding, kan de elektriciteit nog steeds tot 2,5 cm tussen de sonde en de huid springen.

In de meeste gevallen dringt het zelfs door. De weerhaken aan het einde zijn geen grap. Natuurlijk hebben agenten de neiging om deze dingen te misbruiken en mensen in de rug of herhaaldelijk dood te verdoven. Laat me niet eens beginnen met hartaandoeningen.

Het doel van het gebruik van een CED is ervoor te zorgen dat een proefpersoon snel stopt met weerstand of vechten. TASER ECW's kunnen worden gebruikt in de „probe” -modus (om tijdelijke neuromusculaire arbeidsongeschiktheid of NMI te veroorzaken) of in de „drive-stun” -modus (die over het algemeen wordt beschouwd als een techniek om pijn te verminderen en die een kleinere hoeveelheid kracht heeft dan het inzetten van de sondes). Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van TASER ECW leidt tot minder en minder ernstige verwondingen bij proefpersonen en officieren dan veel andere instrumenten en tactieken waarbij geweld wordt gebruikt. Omdat de spanning van verdovingspistolen en andere CED's zo hoog is, is hun vermogen om elektriciteit door de meeste soorten kleding te sturen bijna net zo effectief als wanneer de kleding er niet was.

Ze schieten op kleine weerhaken die meestal de kleding doorboren en de spanning naar de huid doorgeven, maar zware kleding zal de meeste weerhaken van verdoven stoppen. Als je in een gevaarlijke omgeving werkt, maatregelen wilt nemen om jezelf te beschermen, maar je zorgen maakt over de mogelijkheid om mensenlevens te doden, overweeg dan om een TASER-energiewapen toe te voegen aan je persoonlijke arsenaal. Het lichaam zelf is een uitstekende geleider, wat betekent dat het goed is om elektrische stromen door het lichaam te laten stromen. Dat, in combinatie met de ontoereikendheid van de meeste soorten kleding om spanningen tussen 50.000 en 300.000 volt te weerstaan, de reden waarom verdovingspistolen in de meeste gevallen door kleding heen kunnen werken.

Een klein verdovingspistool past waarschijnlijk prima in gewone, lichte kleding, maar voor jassen heb je iets nodig.