Kan een taser kleding in brand steken?

Een handvol recentere onderzoeken hebben bevestigd dat de elektrische lading van een moderne Taser onder de juiste omstandigheden ook branden kan doen ontbranden. Uit een Brits onderzoek uit 2002 bleek dat „het risico op ontsteking bestaat als de Taser op een doelwit wordt afgevuurd met een ontvlambaar oplosmiddel op hun kleding en drong aan op „uiterste voorzichtigheid” in dergelijke omstandigheden. Dus, hoe komt die elektriciteit door kleding en in het lichaam terecht? Voor één type Taser, dat twee pijltjes met prikkeldraad afvuurt die met gecomprimeerde stikstof aan draden zijn bevestigd, is het antwoord eenvoudig: de weerhaken dringen door kleding en doorboren de huid, waardoor een snelle verbinding ontstaat. Maar wat betreft de tweeledige modellen die veel mensen in hun tas of achterzak dragen als ze alleen door een donkere stadsstraat lopen, omvat het antwoord een beetje basisfysica.

Bekijk deze video om te leren hoe je een droogvuurboor voltooit met je TASER Pulse. Taserdarts dringen de huid binnen en kunnen daarom een gevaar vormen voor de overdracht van ziekten via bloed. De voorschriften van de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) en de protocollen voor door bloed overgedragen pathogenen moeten worden gevolgd bij het verwijderen van een Taser-sonde Het verwijderingsproces kan ook worden behandeld in een blootstellingscontroleplan (ECP) om de veiligheid van de verwijdering van de Taser-sonde te vergroten. In feite bestaat er een reeks artikelen over het gebruik van dergelijke gepulseerde golfvormen om onregelmatigheden in het hartsinusritme te veroorzaken voor diagnostische doeleinden, wat niet veel goeds voorspelt voor verschillende pro taser-claims.

Het lichaam zelf is een uitstekende geleider, wat betekent dat het goed is om elektrische stromen door het lichaam te laten stromen. Dat, in combinatie met de ontoereikendheid van de meeste soorten kleding om spanningen tussen 50.000 en 300.000 volt te weerstaan, de reden waarom verdovingspistolen in de meeste gevallen door kleding heen kunnen werken. Ja, en een rouwsluier gemaakt van metalen kettingen kan veel helpen om stealth-taserbestendige kleding eruit te laten zien als normale rouwkleding. Hij maakte de Inquirer niet duidelijk of de bewakers die de taser gebruikten voor Jim's Steaks werkten, schreef de krant.

Omdat de spanning van verdovingspistolen en andere CED's zo hoog is, is hun vermogen om elektriciteit door de meeste soorten kleding te sturen bijna net zo effectief als wanneer de kleding er niet was.