Kan kleding in de droger lopen?

De droogtijd is afhankelijk van hoeveel er is. Houd er rekening mee dat hoge temperaturen bepaalde dingen kunnen en zullen doen krimpen. Dus als je haast hebt, scheid ze dan. Het lijkt misschien ook zo dat alles samen drogen acceptabel is, maar dat is het niet, voornamelijk vanwege kleurechtheid of kleurbloedingen.

Het is niet aan te raden om verschillende kleuren samen te drogen vanwege al het tuimelen en draaien in de droger. Wasmachines en drogers en hoe ze werken kunnen erg verschillen, maar als u enkele algemene regels kent, kunt u ze beter gebruiken. Niet alle kleding of accessoires kunnen veilig in een wasdroger worden gedroogd; in plaats daarvan moeten ze aan de lucht worden gedroogd. Items met spandex, elastiek of rubber kunnen kapot gaan.

Andere dingen kunnen smelten, krimpen, vervormen of barsten. Bekijk deze lijst met 16 items die nooit in de wasdroger mogen. In plaats van je gewassen kleding rechtstreeks in de wasdroger te gooien, kun je alle items controleren op achtergebleven vlekken of kleurvlekken om te zien of je ze eerst nog een keer moet wassen. Dit, maar ik was mijn kleren ook koud, dus ik denk dat dat de hoeveelheid kleurstof die uit de donkere kleding wordt gehaald, vermindert.

Als je tevreden bent met het resultaat van je kleurbehandeling, leg je de kleding terug in de machine voor een nieuwe wasbeurt. Als er sterke vlekken op je kleding zitten, kun je het beste het artikel laten weken in een kleurverwijderaar die geschikt is voor de stof, voordat je het opnieuw probeert te wassen. Je zult waarschijnlijk niet veel vette werkdoeken wassen, maar zelfs een lading wasgoed met vette keukendoeken of kleding die met benzine is bespat, kan een probleem veroorzaken als je ze in de droger doet. Droogtips Door samen met andere kleding in de droger te tuimelen, wordt het oppervlak van de vezels opgeruwd, waardoor een aureool van dons ontstaat die licht opvangt en zwarte kleding vervaagd doet lijken.

Gebruik kortere cycli voor minder vuile en delicate kleding en langere cycli voor sterk vervuilde en omvangrijke voorwerpen. Want als nieuwe en oude kleding samen worden gewassen en gedroogd, komen er bij de nieuwe kleding chemicaliën vrij die zich kunnen verspreiden naar de oude kleding.