Kan werkkleding een belastingafschrijving zijn?

Werkkleding behoort tot de diverse inhoudingen die slechts aftrekbaar zijn voor zover het totaal meer dan 2 procent van uw aangepaste bruto-inkomen bedraagt. Kleding die reclame maakt voor uw bedrijf is aftrekbaar als promotiekosten. Dit omvat de kosten van de kleding zelf en de kosten voor het toevoegen van uw bedrijfslogo aan het artikel. Je kunt deze promotiekosten als diverse aftrek op je belastingaangifte claimen.

Uiteindelijk kan kleding voor werk inderdaad aftrekbaar zijn, maar er zijn bepaalde limieten waar u rekening mee moet houden. De vereisten zijn net zo streng als een belastingaftrek. Als je ze op het werk moet dragen en als je ze normaal nergens anders zou dragen, kun je ze afschrijven van je belastingen. Vergeet niet om altijd een belastingadviseur of CPA te raadplegen voor belastingadvies.

Als u een bedrijf runt waarbij werknemers uniformen moeten dragen, is het een goed idee om uw personeel bij aankomst op het werk kleding van hun merk te laten aantrekken en weer straatkleding aan te trekken wanneer ze uw pand verlaten. De kosten van bepaalde soorten beschermende kleding die tijdens het werk worden gedragen, zoals veiligheidsschoenen of -laarzen, veiligheidsbrillen, veiligheidshelmen en werkhandschoenen, kunnen in mindering worden gebracht op uw retourzending. Beschermende kleding omvat veiligheidshelmen, handschoenen, veiligheidslaarzen en kleding die is vervaardigd om te beschermen tegen extreme temperaturen en gevaarlijke stoffen. De aftrektracker van Keeper Tax houdt automatisch uw aankopen bij verkooppunten voor werkuniformen, zoals Aramark, in de gaten en zorgt ervoor dat u de belastingafschrijvingen krijgt die u verdient.

Maar zelfs als uw werkgever van u verlangt dat u zich op een bepaalde manier kleedt, betekent dit niet noodzakelijk dat u kledingkosten van uw belastingaanslag kunt aftrekken. Als uw werkkleding op andere manieren moet worden onderhouden, moeten ook deze kosten in aanmerking komen voor een aftrek. Als u een freelancer of bedrijfseigenaar bent die soms voor werkdoeleinden in uw uiterlijk moet investeren, is de kans groot dat uw uitgaven niet bij kleding blijven. Een bedrijf kan mogelijk een aftrek voor bedrijfskleding in rekening brengen als het de kleding aan zijn werknemers levert; het geld — bijvoorbeeld in een kledingtoeslag — aan werknemers verstrekt voor de aankoop van de kleding; of werknemers vergoedt voor de aankoop van de kleding.

Om voor belastingaftrek in aanmerking te komen, moet uw werkkleding actief ongeschikt zijn voor dagelijks gebruik. U zou uw beroep bij terugkomst moeten vermelden als het soort werk waarvoor dit soort kleding nodig is, bijvoorbeeld als u timmerman, elektricien, stoominstallateur, iemand die met chemicaliën werkt of een bemanningslid van een vissersboot was. De IRS staat aftrek toe voor beschermende kleding die in veel industrieën wordt gebruikt, zoals de bouw, de visserij, stoomfitters, chemische fabrieken, olievelden en andere beroepen die werknemers aan gevaren blootstellen. Dat geldt zelfs als je kleding wast die geschikt is voor dagelijks gebruik, ook al komen ze normaal niet in aanmerking als bedrijfskosten.

Stel dat u bijvoorbeeld een bouwbedrijf heeft en dat u uw werknemers werkkleding moet bieden. Als in het beleid specifiek staat dat je je op een bepaalde manier moet kleden, kun je mogelijk de kosten van je werkkleding aftrekken bij het indienen van je belastingaangifte. Professionele kleding of meer algemene kleding die voor vergaderingen met klanten is gekocht, is echter niet aftrekbaar, omdat u ze buiten het werk zou kunnen dragen.