Kan werkkleding fiscaal aftrekbaar zijn?

Voeg uw kledingkosten toe aan uw andere diverse gespecificeerde inhoudingen in de bijlage van schema A bij uw belastingaangifte. werkkleding behoort tot de diverse inhoudingen die slechts aftrekbaar zijn voor zover het totaal meer dan 2 procent van uw aangepaste bruto-inkomen bedraagt. Werkkleding is fiscaal aftrekbaar als uw werkgever vereist dat u ze elke dag draagt, maar niet als dagelijkse kleding, zoals een uniform, kan worden gedragen. Als uw werkgever echter van u verlangt dat u pakken draagt — die u als dagelijkse kleding kunt dragen — kunt u de kosten ervan niet aftrekken, zelfs niet als u de pakken nooit buiten het werk draagt.

Je kunt kleding afschrijven voor het bedrijf waar je werkt door naar de sectie Miscellaneous Itemized Deductions te gaan. Mogelijk vindt u het in een bijlage bij uw belastingaangifte, namelijk schema A (formulier 1040). Dat betekent dat het normaal is dat belastingbetalers in uw branche ze opeisen, en dat ze nodig zijn om uw werk te doen. Uniformen en werkkleding die de werkgever nodig heeft en die niet geschikt zijn voor dagelijks gebruik, zoals politieuniformen of poloshirts met het bedrijfslogo, zijn aftrekbaar.

Net als bij kleding, make-up en andere persoonlijke uiterlijke kenmerken moeten aftrekposten uitsluitend worden gebruikt om werk mee te tellen. Als uw werkkleding op andere manieren moet worden onderhouden, moeten ook deze kosten in aanmerking komen voor een aftrek. Zelfs als je thuis of onderweg je werkhoodie of jas voor alle weersomstandigheden niet draagt, is het niet fiscaal aftrekbaar als het geschikt is voor normaal gebruik. Als u aan bovenstaande criteria voldoet, kunt u, naast de kosten van uw werkkleding, ook eventuele kosten voor onderhoud en onderhoud van de kleding aftrekken.

De kosten van bepaalde soorten beschermende kleding die tijdens het werk worden gedragen, zoals veiligheidsschoenen of -laarzen, veiligheidsbrillen, veiligheidshelmen en werkhandschoenen, kunnen in mindering worden gebracht op uw retourzending. Uiteindelijk wilt u misschien uw werkkosten bekijken en deze vervolgens bespreken met uw belastingadviseur of CPA voor advies. Maar zelfs als uw werkgever van u verlangt dat u zich op een bepaalde manier kleedt, betekent dit niet noodzakelijk dat u kledingkosten van uw belastingaanslag kunt aftrekken. Draag je promotiekleding naar een beurs of voor een fotoshoot, dan tellen deze in wezen mee als advertentiekosten.

Wanneer u beslist of uw werkkleding aftrekbaar is, moet u eerst het werkkledingbeleid van uw werkgever controleren.