Kun je werkkleding belastingvrij claimen?

Voeg uw kledingkosten toe aan uw andere diverse gespecificeerde inhoudingen in de bijlage van schema A bij uw belastingaangifte. werkkleding behoort tot de diverse inhoudingen die slechts aftrekbaar zijn voor zover het totaal meer dan 2 procent van uw aangepaste bruto-inkomen bedraagt. Werkkleding is fiscaal aftrekbaar als uw werkgever vereist dat u ze elke dag draagt, maar niet als dagelijkse kleding, zoals een uniform, kan worden gedragen. Als uw werkgever echter van u verlangt dat u pakken draagt — die u als dagelijkse kleding kunt dragen — kunt u de kosten ervan niet aftrekken, zelfs niet als u de pakken nooit buiten het werk draagt.

Als je kleding moet kopen die je alleen voor je werk draagt, kun je de kosten afschrijven. U kunt ook kosten declareren voor het chemisch reinigen of het wassen van werkkleding. De aftrek mag niet hoger zijn dan 2% van uw aangepaste bruto-inkomen. Uiteindelijk kan kleding voor werk inderdaad aftrekbaar zijn, maar er zijn bepaalde limieten waar u rekening mee moet houden.

De vereisten zijn net zo streng als een belastingaftrek. Als je ze op het werk moet dragen en als je ze normaal nergens anders zou dragen, kun je ze afschrijven van je belastingen. Vergeet niet om altijd een belastingadviseur of CPA te raadplegen voor belastingadvies. Als je een baan had als werknemer van W2, zou je de kleding zelf moeten betalen of zou je werkgever je die terugbetalen.

U kunt werkkosten claimen als u een freelancer of bedrijfseigenaar bent, maar W-2-werknemers kunnen aanspraak maken op kosten voor uniform, onderwijs en bevoorrading. Zo niet, overweeg dan om kleding te kopen die in aanmerking komt voor deze aftrek. Alleen al de waskosten kunnen de strategie de moeite waard maken (en slijtage van uw niet-werkkleding besparen). Als u een eenmanszaak of eigenaar van een klein bedrijf bent, kunt u mogelijk uw werkkleding afschrijven en niet te vergeten andere kledinggerelateerde uitgaven.

Dat geldt zelfs als je kleding wast die geschikt is voor dagelijks gebruik, ook al komen ze normaal niet in aanmerking als bedrijfskosten. Je kunt kleding afschrijven voor het bedrijf waar je werkt door naar de sectie Miscellaneous Itemized Deductions te gaan. Maar als je merkt dat je aftrekbare werkkleding koopt, hoeft het niet moeilijk te zijn om je afschrijvingen bij te houden, je hoeft niet eens een heleboel bonnen te hamsteren. Als u een freelancer of bedrijfseigenaar bent die soms voor werkdoeleinden in uw uiterlijk moet investeren, is de kans groot dat uw uitgaven niet bij kleding blijven.

Interessant, zei hij, is dat werkkleding bestaande uit een witte pet, een wit overhemd of een wit jasje, een witte overall met een slabbetje en standaard werkschoenen, die een schilder volgens zijn vakbond moet dragen tijdens het werk, niet onderscheidend is in karakter of in de aard van een uniform. U kunt de kosten en het onderhoud van werkkleding aftrekken als u deze moet dragen als voorwaarde voor uw werk en als de kleding niet geschikt is voor dagelijks gebruik. Net als bij kleding, make-up en andere persoonlijke uiterlijke kenmerken moeten aftrekposten uitsluitend worden gebruikt om werk mee te tellen. Kiely zei dat je de kosten van beschermende kleding die nodig is voor je werk, zoals veiligheidsschoenen of -laarzen, veiligheidsbrillen, veiligheidshelmen en werkhandschoenen, kunt aftrekken.