Loopt kleding op 40 graden?

Veel wasmiddelen zijn nu zo samengesteld dat ze kunnen worden gebruikt en reinigen het wasgoed effectief bij lagere temperaturen. Dit is goed voor het milieu omdat het energie en energie bespaart die nodig zijn om het water te verwarmen; dit bespaart u ook geld. We raden u echter nog steeds aan om af en toe een 'onderhoudswas' uit te voeren om vet, schimmels en bacteriën te verwijderen die niet zijn gedood door te wassen op 30° of 40°. Hier is onze temperatuurgids voor de wasmachine waarin wordt gekeken naar verschillende instellingen, waarvoor ze worden gebruikt en wat we aanbevelen om op die temperaturen te wassen.

Je kunt er ook achter komen welke temperatuur bacteriën doodt in een wasmachine, wat altijd goed is om te weten. Zelfs als de capaciteit van de wasmachine groot is, raden we niet aan om op deze temperatuur volledig te wassen. Houd er rekening mee dat regelmatig wassen op lage temperaturen de kans op schimmel- en vetvorming kan vergroten. Dit is vaak te vinden rond de deurafdichting van de machine of in de wasmiddellade.

Dit kan er dan voor zorgen dat muffe, vochtige geuren uit je wasmachine komen. Om deze problemen te verminderen of te verhelpen, kunt u lichte producten op basis van bleekmiddel of reinigingssprays gebruiken om de plekken waar schimmel is ontstaan af te vegen. Met een goed wasmiddel erbij, is er tegenwoordig niet veel dat een cyclus van 30°C niet aankan. Veel mensen gebruiken dit nu als hun normale cyclus om energie te besparen.

Deze temperatuur is het meest geschikt voor wol, zijde, sterk geverfde stoffen of artikelen die gevoelig zijn voor krimpen. Deze temperatuur helpt ook om kleurrijke kledingstukken te bewaren. De kosten om een machine te laten draaien zijn iets hoger dan wanneer u uw machine op 20°C zou laten draaien, maar de kosten zijn nog steeds lager dan wanneer u bij hogere temperaturen zou werken. Deze temperatuurinstelling is meestal de instelling die de meeste mensen gebruiken om hun kleding te wassen.

Bij deze iets hogere temperatuur kun je mogelijk betere resultaten zien bij het wassen van katoen, acryl, acetaat of gemengde stoffen zoals wolmengsels en polyestermengsels. Dit is de temperatuur die de meeste testbureaus voor consumenten gebruiken om de prestaties van de machine te meten. Deze temperatuur is speciaal ontworpen om vlekken en vuil van stoffen van gemengd of gemengd materiaal te verwijderen en zou ook katoen of linnengoed zeer goed wassen. Maar nu er nieuwe wasmiddelen op de markt zijn, kunnen de meeste mensen dit soort kleding wassen.

U zult merken dat de wasresultaten aanzienlijk verbeteren bij 60°C. Zorg ervoor dat je kleding geschikt is om op deze temperatuur te worden gewassen voordat je ze erin gooit. Deze wasinstelling wordt ook sterk aanbevolen voor het wassen van handdoeken en beddengoed, maar deze instelling zal uiteraard de bedrijfskosten verhogen, aangezien hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de kosten. Houd er rekening mee dat u bij het wassen op deze temperatuur een goed reinigingsmiddel moet gebruiken om alle bacteriën te doden, omdat deze instelling op zichzelf niet alle ziektekiemen verwijdert.

De heetste stand op de machine is niet geschikt om uw kleding regelmatig in te wassen en moet worden gereserveerd voor het verhelderen van wit, het verwijderen van hardnekkige vlekken op katoen of linnen, het doden van bacteriën op sterk vervuilde voorwerpen of het uitvoeren van een routinematige 'onderhoudswas' op uw machine. Heet water kan kleding echter krimpen en beschadigen, zelfs waardoor de kleuren bij sommige stoffen vervagen. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de etiketten op uw kleding leest voordat u de warme optie op uw machine kiest. Zo weet je of je kleding geschikt is voor hoge temperaturen.

Het weer van veertig graden in warmere streken voelt misschien niet zo koud aan. Bewoners kunnen nog steeds op pad zijn zonder te bevriezen. Lichtere, dunnere kleding is voldoende om ze warm te houden, zelfs op koudere, troebelere dagen. Hoewel lagere temperaturen prima zijn voor dagelijkse reiniging en energie besparen, is wassen op 40 °C beter voor hardere vlekken.

Zoals de meeste Welke? leden die we hebben gevraagd, gebruiken vaak de temperatuurinstelling van 40° C, we baseren onze tests op de wasprogramma's voor katoen en synthetische stoffen van 40° C. Het is gemakkelijk om je te kleden als je hardloopt in 40 graden weer. Houd er rekening mee dat je lichaamstemperatuur stijgt als je rent en dat je te veel kleedt het risico op oververhitting en overmatig zweten verhoogt. Hadfield raadt aan om je aan te kleden voor een temperatuur die 15 tot 20 graden warmer is dan de buitentemperatuur.

Je moet het een beetje koud hebben als je naar buiten loopt, omdat je warm wordt als je beweegt. Verwijder een laagje als je naar buiten gaat en je het te warm of te warm voelt. Sommige stoffen en materialen zijn warmtegevoelig, dus u moet de etiketten lezen om er zeker van te zijn dat de kleding warm kan worden gewassen, om te voorkomen dat de kleding kapot gaat. Witte kleding scheiden van gekleurde kleding is belangrijker dan de temperatuur waarop je ze wast.

Het gebruik van een wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor koude wasbeurten, zoals Ariel Gel, werkt om vlekken te verwijderen, zelfs bij een koude wasbeurt, wat betekent dat u voor uw kleding kunt zorgen, energie kunt besparen en in één keer een schitterende reiniging kunt zien. Als u een kledingstuk met vlekken heeft, behandel het kledingstuk dan voor het wassen, zodat u beter wordt resultaten van vlekverwijdering. Als u in hard water wast, kunnen er minerale afzettingen op uw kleding achterblijven, waardoor zich vuil op uw kleding kan ophopen en uw wit er groezelig uit kan zien. Het is te warm om je te kleden voor winterse temperaturen, maar ook te koud om je zomerkleding te blijven dragen.

Wanneer u geen warm water moet gebruiken Als u op zoek bent naar een snelwasprogramma om uw kleding te wassen, dan is een warme wasbeurt misschien niet de beste optie, omdat het programma langer duurt vanwege de extra opwarmtijd. Wanneer u uw wasprogramma instelt op langere tijd wassen, verhoogt dit het effect van mechanische energie op uw kleding, waardoor vlekken effectiever kunnen worden verwijderd. Een instelling van 30°C wordt meestal aanbevolen voor het wassen van delicate kleding in combinatie met een programma voor fijne was, en niet bij snel wassen. Dit kan ervoor zorgen dat kleding krimpt en kleuren kunnen vervagen tijdens het wasprogramma.

Daarom wordt aanbevolen om kleding met zware kleuren te wassen op een koude was. Er zijn altijd uitzonderingen, controleer daarom altijd het waslabel voor de juiste temperatuur om je kleding te wassen. Warme wasbeurten zijn ook goed voor witte kleding die niet te vuil is, omdat het kan helpen om ze op te fleuren en net dat beetje extra verzorging te geven. Het wassen van wollen stoffen op een te warme wasbeurt kan er zeker voor zorgen dat ze krimpen als je dat liever niet doet, en als je kleding wast in zeer heet water kan ervoor zorgen dat kleding sneller zijn kleur verliest.

Het wordt niet aanbevolen om alle kleding op hoge temperaturen te wassen, maar alleen voor sterk vervuilde artikelen, zoals handdoeken, lakens en babyluiers. .