Waarom zou ik in een kledingwinkel willen werken?

Als retailmedewerker kun je klanten helpen met hun problemen door productgebaseerde oplossingen te bieden. In je antwoord op deze vraag kun je een werkgever laten zien dat je het leuk vindt om met mensen te praten en hen advies te geven. Leg uit dat werken als winkelmedewerker past bij je communicatieve vaardigheden. Voordat je enthousiast wordt, moet je echter nog steeds de baan vinden.

Meer specifiek, je moet het tijdens het sollicitatiegesprek doden. Dus wat doe je als je nog nooit in de detailhandel hebt gewerkt en, afgezien van je liefde voor het winkelcentrum, niets anders te bieden hebt? Ten eerste, raak niet in paniek. Hier leest u hoe u vragen over sollicitatiegesprekken in de detailhandel beantwoordt. Ja, misschien wil je gewoon de winkel uit rennen met je handen op je oren, maar in werkelijkheid is niet alles verloren.

Als je terugkijkt op je leven, heb je waarschijnlijk al eerder iets aan iemand verkocht (zoals je ouders ervan overtuigen dat je naar de bibliotheek gaat als je op weg bent naar een feestje). Zo niet, dan bent u waarschijnlijk in situaties geweest die nauw aansluiten bij een verkoopscenario in de detailhandel, zoals een presentatie op school. Dat is niet iets dat je met je geïnterviewde wilt delen, maar het zou voldoende moeten zijn om je zelfverzekerd genoeg te voelen voor de functie. Als het gaat om het beantwoorden van de vraag, concentreer je dan op de nodige vaardigheden van de baan.

Gebruik hier de eigen formulering van de vacature als leidraad, met een samenvatting van de ervaring die betrekking heeft op de vereisten die ze hebben opgenomen in de beschrijving van de functie. Deze vraag is duidelijk afhankelijk van de eisen van de functie en van uw situatie. Ben je op zoek naar een voltijdse baan? Of wil je een side-gig? Nog steeds op school? Dit alles zal een rol spelen in uw antwoord. Wees eerlijk en realistisch over wat je echt wilt en aankan, maar vergeet niet dat ze niet alleen je beschikbaarheid meten, maar ook je interesse en toewijding.

Niemand wil een vlok inhuren. Tijdens de zomermaanden ben ik op zoek naar voltijdse uren, maar zodra het semester in september weer begint, zou ik moeten overstappen op een deeltijdrooster. School is erg belangrijk voor mij, maar ik neem al mijn verplichtingen serieus en zou graag het beschikbare schema omzeilen. Net als bij de vraag hierboven, willen ze weten hoe serieus en toegewijd je bent.

Wat nog belangrijker is, ze willen weten of er op je kan worden gerekend als het druk wordt. Nogmaals, dit gaat over weten wat je wilt en eerlijk zijn (met de interviewer en jezelf). Zal werken in het weekend je in een put van depressie brengen? Stel je vroeg wakker worden gelijk aan een vorm van marteling? Denk lang en goed na voordat je je ergens aan vastlegt. Ik heb geen probleem met ploegendiensten, maar ik moet een beetje lang pendelen en ik ben meer een nachtmens, dus ik geef de voorkeur aan nachten boven vroege ochtenden.

Ik kan indien nodig ook in het weekend werken, maar mijn voorkeur gaat uit naar weekdagen. Net als in elke andere branche zal de eeuwenoude „waarom” -vraag bijna altijd de kop opsteken. Het is vooral relevant voor banen in de detailhandel, want ondanks alle bovengenoemde voordelen van de branche, kan het werken in de detailhandel een uitdaging zijn. Je staat lange tijd op de been en je bent meestal overgeleverd aan de grillen en eigenaardigheden van je klanten.

Het is, op zijn zachtst gezegd, niet voor iedereen. Ik ben al heel lang fan van het merk en zijn ontwerpen en het is belangrijk voor mij om te werken voor een bedrijf waar ik in geloof. Jouw bedrijf heeft altijd goed werk verricht op het gebied van merchandising en ik zou graag de kans krijgen om daar meer over te weten te komen. Ik wil in de detailhandel werken omdat ik het mensaspect van het bedrijf leuk vind.

Winkelen maakt mensen blij als ze vinden wat ze leuk vinden en daar wil ik graag deel van uitmaken. Hopelijk heeft je interview deze vraag al beantwoord, maar als dat niet het geval is, maak dan van de gelegenheid gebruik om een samenvatting van je cv te geven. Als je ervaring hebt, is dit het moment om ermee te pronken, maar als je dat niet doet, kun je ze nog steeds voor je winnen met een beknopte elevator pitch. Concentreer je op je interesses, vaardigheden en ambities en wees niet bang om een gevoel voor humor te tonen.

Interviewtips van de Toronto Academy of Acting5 tekenen dat je solliciteert voor een vreselijke baan (en hoe je gracieus kunt vertrekken), de 5 meest voorkomende sollicitatievragen (en hoe je ze als een baas kunt beantwoorden), 5 geheimen voor sollicitatiegesprekken die werkgevers niet aan kandidaten vertellen. Werken in de modedetailhandel biedt een inzending voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar de veelzijdige wereld van de modewereld. Het is ook een geschikte omgeving om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van verkoop, marketing, merchandising en styling, die allemaal waardevol zijn om een succesvolle professional in de mode-industrie te worden. Ik heb het genoegen gehad om in de zomer bij een plaatselijke dameskledingwinkel in Millburn, New Jersey te werken.

.