Wanneer is werkkleding fiscaal aftrekbaar?

Je kunt kleding afschrijven voor het bedrijf waar je werkt door naar de sectie Miscellaneous Itemized Deductions te gaan. Mogelijk vindt u het in een bijlage bij uw belastingaangifte, namelijk schema A (formulier 1040). Als je kleding moet kopen die je alleen voor je werk draagt, kun je de kosten afschrijven. U kunt ook kosten declareren voor het chemisch reinigen of het wassen van werkkleding.

De aftrek mag niet hoger zijn dan 2% van uw aangepaste bruto-inkomen. Als je een slim nieuw pak moet kopen voor je baan als paralegal of uniformen voor je taken van de Nationale Garde, lijkt het erop dat dit voor de hand liggende werkkosten en geldige belastingaftrek zijn. Als uw werkkleding op andere manieren moet worden onderhouden, moeten ook deze kosten in aanmerking komen voor een aftrek. De kosten van bepaalde soorten beschermende kleding die tijdens het werk worden gedragen, zoals veiligheidsschoenen of -laarzen, veiligheidsbrillen, veiligheidshelmen en werkhandschoenen, kunnen in mindering worden gebracht op uw retourzending.

Een kaki broek die je bij het poloshirt draagt, zou dat waarschijnlijk niet zijn, vooral omdat deze gemakkelijk als dagelijkse kleding kan worden gedragen. Dat betekent dat het normaal is dat belastingbetalers in uw branche ze opeisen, en dat ze nodig zijn om uw werk te doen. Alleen kleding kopen die speciaal voor het werk is en ze nooit op een ander moment dragen, is echter niet goed genoeg. Werkkleding behoort tot de diverse inhoudingen die slechts aftrekbaar zijn voor zover het totaal meer dan 2 procent van uw aangepaste bruto-inkomen bedraagt.

Een gewoon pak waar je tijdens een dagje uit ook in kunt gekleed zijn, is volgens de IRS niet fiscaal aftrekbaar. Als u een bedrijfseigenaar bent die uniformen of werkkleding koopt voor zijn werknemers, kan deze werkkleding ook aftrekbaar zijn. Aankopen van promotionele kleding kunnen als diverse aftrek worden geclaimd bij het indienen van de belastingaangiften. Zo niet, overweeg dan om kleding te kopen die in aanmerking komt voor deze aftrek.

Alleen al de waskosten kunnen de strategie de moeite waard maken (en slijtage van uw niet-werkkleding besparen). Dit betekent dat werkkleding over het algemeen alleen in mindering kan worden gebracht op belastingen als ze niet geschikt is om buiten de werkplek te dragen. Als u een eenmanszaak of eigenaar van een klein bedrijf bent, kunt u mogelijk uw werkkleding afschrijven en niet te vergeten andere kledinggerelateerde uitgaven. Als u een freelancer of bedrijfseigenaar bent die soms voor werkdoeleinden in uw uiterlijk moet investeren, is de kans groot dat uw uitgaven niet bij kleding blijven.

Werkkleding die ook dienst kan doen als straat- of avondkleding is niet meer aftrekbaar dan al het andere in je kast.