Welke werkkleding is fiscaal aftrekbaar?

Niet noodzakelijk, volgens de Internal Revenue Service (IRS). werkkleding die ook dienst kan doen als straat- of avondkleding is niet meer aftrekbaar dan al het andere in je kast. Om aanspraak te kunnen maken op een aftrek voor het kopen van kleding, moet de kleding verplicht zijn voor uw werk en niet geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Werkkleding is fiscaal aftrekbaar als uw werkgever vereist dat u ze elke dag draagt, maar niet als dagelijkse kleding, zoals een uniform, kan worden gedragen.

Als uw werkgever echter van u verlangt dat u pakken draagt — die u als dagelijkse kleding kunt dragen — kunt u de kosten ervan niet aftrekken, zelfs niet als u de pakken nooit buiten het werk draagt. Je kunt kleding afschrijven voor het bedrijf waar je werkt door naar de sectie Miscellaneous Itemized Deductions te gaan. Mogelijk vindt u het in een bijlage bij uw belastingaangifte, namelijk schema A (formulier 1040). U kunt de kosten en het onderhoud van werkkleding aftrekken als u deze moet dragen als voorwaarde voor uw werk en als de kleding niet geschikt is voor dagelijks gebruik.

Als u bijvoorbeeld vlambestendige kleding, cleanroom- of ESD-kleding of werkspecifieke persoonlijke beschermingsmiddelen draagt, moet u de kosten van deze artikelen kunnen aftrekken. In feite zijn er veel omstandigheden waarin u geen aanspraak kunt maken op aftrek voor uw werkkleding, zelfs niet als deze een noodzakelijk onderdeel van het werk is. De IRS staat u alleen toe om de kosten van werkkleding en uniformen af te trekken als u aan een aantal vereisten voldoet, waaronder dat de kleding die u koopt niet geschikt is om buiten het werk te dragen. Hoewel je werkkleding onder bepaalde omstandigheden kunt aftrekken van belastingen, is het proces niet zo eenvoudig als je zou hopen.

Of werkgereedschap, uniformen en werkkleding fiscaal aftrekbaar zijn, hangt af van een aantal factoren. Zo niet, overweeg dan om kleding te kopen die in aanmerking komt voor deze aftrek. Alleen al de waskosten kunnen de strategie de moeite waard maken (en slijtage van uw niet-werkkleding besparen). Onder aftrekbare beschermende kleding kunnen veiligheidshelmen, bouwschoenen, brandvertragende bovenkleding en andere kledingstukken vallen die bescherming bieden tegen de gebruikelijke gezondheidsrisico's van uw beroep.

In het geval dat uw werkgever u de kosten voor de aankoop van deze uniformen niet vergoedt en geen vergoeding voor de schoonmaak verstrekt, kunt u alle kosten die verband houden met uniformen in uw aftrek voor werkkleding opnemen. Als in het beleid specifiek staat dat je je op een bepaalde manier moet kleden, kun je mogelijk de kosten van je werkkleding aftrekken bij het indienen van je belastingaangifte. Kiely zei dat je de kosten van beschermende kleding die nodig is voor je werk, zoals veiligheidsschoenen of -laarzen, veiligheidsbrillen, veiligheidshelmen en werkhandschoenen, kunt aftrekken. Wanneer u beslist of uw werkkleding aftrekbaar is, moet u eerst het werkkledingbeleid van uw werkgever controleren.