Werkt taser door kleding heen?

Tasers zijn het meest effectief in combinatie met lichte kleding, maar minder met zware winterkleding, zoals een leren jas. Soms wordt slechts één tand bevestigd en soms zijn de apparaten niet goed opgeladen, aldus experts. Dus, hoe komt die elektriciteit door kleding en in het lichaam terecht? Voor één type Taser, dat twee pijltjes met prikkeldraad afvuurt die met gecomprimeerde stikstof aan draden zijn bevestigd, is het antwoord eenvoudig: de weerhaken dringen door kleding en doorboren de huid, waardoor een snelle verbinding ontstaat. Maar wat betreft de tweeledige modellen die veel mensen in hun tas of achterzak dragen als ze alleen door een donkere stadsstraat lopen, omvat het antwoord een beetje basisfysica.

De meeste verdovingspistolen werken met lichte kleding, maar houd er rekening mee dat zware of omvangrijke kleding of jassen hun effectiviteit verminderen. Tasers gebruiken perslucht om de darts voort te stuwen, en ja, het gaat door kleding heen. Het basisidee van een stun gun is om dit communicatiesysteem te verstoren. Verdovingspistolen genereren een elektrische lading met een hoog voltage en een lage stroomsterkte.

Simpel gezegd betekent dit dat er veel druk op de lading staat, maar niet zo veel intensiteit. Wanneer je het verdovingspistool tegen een aanvaller drukt en de trekker ingedrukt houdt, gaat de aanval over in het lichaam van de aanvaller. Omdat het een vrij hoge spanning heeft, gaat de lading door zware kleding en huid. Maar met ongeveer 3 milliampère is de lading niet intens genoeg om het lichaam van de aanvaller te beschadigen, tenzij deze gedurende langere tijd wordt toegepast.

Je kunt een verdovingspistool meerdere keren gebruiken voordat de batterijen versleten zijn; het is echter een goed idee om je batterijen regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat ze goed zijn opgeladen. Oh, en ga er niet vanuit dat gloednieuwe batterijen kunnen werken - batterijen die al jaren op een plank liggen, zijn mogelijk hun sap kwijtgeraakt, dus controleer zelfs nieuwe batterijen op stroomcapaciteit.