Is werkkleding fiscaal aftrekbaar voor zelfstandigen 2021?

Voeg uw kledingkosten toe aan uw andere diverse gespecificeerde inhoudingen in de bijlage van schema A bij uw belastingaangifte. werkkleding behoort tot de diverse inhoudingen die slechts aftrekbaar zijn voor zover het totaal meer dan 2 procent van uw aangepaste bruto-inkomen bedraagt. Werkkleding is fiscaal aftrekbaar als uw werkgever vereist dat u ze elke dag draagt, maar niet als dagelijkse kleding, zoals een uniform, kan worden gedragen. Als uw werkgever echter van u verlangt dat u pakken draagt — die u als dagelijkse kleding kunt dragen — dan kunt u de kosten ervan niet aftrekken, zelfs niet als u de pakken nooit buiten het werk draagt.

Extra belasting betalen om je eigen baas te zijn is niet leuk. Het goede nieuws is dat de belasting op zelfstandigen u minder zal kosten dan u zou denken, omdat u bij de berekening van uw inkomstenbelasting de helft van uw belasting op zelfstandigen mag aftrekken van uw netto-inkomen. De Internal Revenue Service (IRS) behandelt het werkgeversdeel van de belasting op zelfstandigen als een bedrijfsuitgave en stelt u in staat deze dienovereenkomstig af te trekken. Meer dan één gezondheidsplan en bedrijf.

De Internal Revenue Service is relatief duidelijk dat je alleen kledinggerelateerde kosten kunt betalen die verband houden met werkspecifieke kleding. Over het algemeen is kleding die je kunt dragen als onderdeel van je dagelijkse niet-werkgarderobe niet toegestaan als zakelijke uitgave. Als u bijvoorbeeld een handelaar bent, kunt u uw veiligheidswerkschoenen en gereedschapsriem kosten, maar niet het T-shirt dat u naar uw werk draagt. Medische professionals kunnen hun scrubs en borstvoedingsschoenen uitbetalen, maar witte sportschoenen zijn geen toegestane kostenpost.

Een ander voorbeeld: als u een pak draagt voor uw bedrijf, kunt u er geen kosten aan betalen, aangezien u het pak ook kunt dragen voor een avondje uit. Ervan uitgaande dat uw werkgerelateerde kleding een toegestane kostenpost is, kunt u ook aanspraak maken op de onderhoudskosten, waaronder stomerij en witwassen. U zou uw beroep bij terugkomst moeten vermelden als het soort werk waarvoor dit soort kleding nodig is, bijvoorbeeld als u timmerman, elektricien, stoominstallateur, iemand die met chemicaliën werkt of een bemanningslid van een vissersboot was. Volgens de staatswet worden eigenaren van onroerend goed aansprakelijk (een pandrecht op het onroerend goed) voor onroerendgoedbelasting voor het jaar op 1 januari van dat jaar.

Als een deel van de belasting betrekking heeft op onderhoud, reparaties of rente, moet u kunnen aantonen hoeveel van de belasting voor deze kosten is om aanspraak te maken op een aftrek voor dat deel van de belasting. Voor meer informatie over de aftrek voor zakelijk gebruik van uw woning, inclusief de optionele safe harbor-methode, zie Pub. U kunt deze kosten echter aftrekken als de goederen, diensten of faciliteiten worden behandeld als een vergoeding voor de ontvanger en worden gerapporteerd op formulier W-2 voor een werknemer of op formulier 1099-NEC voor een onafhankelijke contractant. Voor informatie over de uitputtingsaftrek voor bronnen die gereguleerd aardgas produceren, aardgas dat wordt verkocht op basis van een vast contract of aardgas uit pekel met geodruk, zie Natural Gas Wells, later.

Als uw bedrijf (of voorganger) korte belastingjaren had voor een periode van drie belastingjaren, annualiseer dan de bruto-inkomsten van uw bedrijf voor de korte belastingjaren die deel uitmaken van de periode van 3 belastingjaren. Als u bijvoorbeeld de opbouwmethode gebruikt, hebt u recht op de aftrek of creditering in het belastingjaar waarin de verplichting tot terugbetaling ontstaat. Uw aftrek voor bijdragen aan een welzijnsuitkeringsfonds is beperkt tot de in aanmerking komende kosten van het fonds voor het belastingjaar. Voor meer informatie, waaronder details over aanvullende vereisten waaraan moet worden voldaan om een zakenmaaltijd aftrekbaar te maken, zie de secties 1.274-11 en 1.274-12 (a) van de Regulations.

Als u een andere boekhoudmethode gebruikt, kunt u de terugbetaling alleen aftrekken of een creditering aanvragen voor het belastingjaar waarin het volgens uw boekhoudmethode een behoorlijke aftrek is. De kosten voor zakelijke interlokale telefoongesprekken op die lijn, evenals de kosten van een tweede lijn naar uw huis die uitsluitend voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt, zijn echter aftrekbare bedrijfskosten. U kunt de gewijzigde aangifte voor het jaar indienen tot de normale vervaldatum voor het indienen van een claim voor krediet of terugbetaling, doorgaans binnen 3 jaar na de datum waarop u de oorspronkelijke aangifte hebt ingediend of binnen 2 jaar na de datum waarop u de belasting hebt betaald, afhankelijk van wat later is. Uniforme regels voor kapitalisatie zijn van toepassing op bepaalde belastingbetalers die onroerend goed of materiële persoonlijke eigendommen produceren voor gebruik in een handel of bedrijf of voor verkoop aan klanten.

.