Waarom is kleding belangrijk?

Al duizenden jaren zijn de vier natuurlijke vezels die mannen gebruiken vlas, wol, zijde en katoen. Kunstmatige vezels werden pas aan het begin van de 20e eeuw geïntroduceerd. Van de oudheid tot het midden van de 18e eeuw. Het spinnen en weven werd met de hand gedaan.

De eerste en belangrijkste reden voor onze kleding is dat ze bescherming biedt tegen hitte, kou, wind en regen. We weten allemaal dat extreme weersomstandigheden onze huid en lichaam kunnen aantasten. Omdat onze huid open en onbedekt is, kunnen deze extreme weersomstandigheden gemakkelijk onze huid aantasten, bijvoorbeeld. Te veel kou kan onze huid jeuken en barsten; te veel zon kan onze huid bruinen.

Daarom is het noodzakelijk dat we onszelf tegen dergelijke omstandigheden beschermen. Het absorbeert transpiratie, voorkomt plotselinge rillingen en fungeert als buffer tussen je lichaam en onbedoelde brandwonden, krassen en ruwe oppervlakken. Hier werd individuen gevraagd kledingstukken te selecteren die voor hen bijzonder betekenisvol waren, en deze verhalen en foto's van de kleding werden onderdeel van de tentoonstelling. Curator Alison Moloney van het London College of Fashion maakte gebruik van dit potentieel aan kleding in haar tentoonstelling 'Cabinet Stories', die een rondleiding gaf door een vrouwengevangenis, een afdeling geestelijke gezondheidszorg en een verzorgingstehuis voor ouderen.

Kleding die een vrouw bijvoorbeeld naar een chique feestje zou kunnen dragen, zou de volgende dag waarschijnlijk onaanvaardbaar zijn op het werk. Kleding van een bepaalde kwaliteit wordt gebruikt door mensen die voor bepaalde speciale taken werken, zoals koks die in de keuken werken, moeten tijdens het koken een schort, een hoed en een masker dragen, zodat het voedsel dat ze maken hygiënisch blijft en niet besmet is. Kleding is het statusteken, een van de meest favoriete vormen van semiotisch onderscheid is mode, omdat modieuze kleding, accessoires en lichaamsversieringen voor anderen gemakkelijk in één oogopslag kunnen worden waargenomen. Ministers, priesters en andere geestelijken mogen speciale kleding dragen voor het houden van religieuze diensten.

We kunnen dus zien dat kleding voor het uitdrukken van persoonlijkheid niet alleen belangrijk wordt geacht voor de huidige beschaving, maar ook voor jaren. Veel mensen dragen speciale kledingstijlen en -kleuren voor speciale gelegenheden in hun leven, zoals bij een katholiek huwelijk dragen de bruiden altijd witte jurken. Als je bijvoorbeeld naar een ochtend of begrafenis gaat, draag je zwarte of witte kleding, maar je zult nooit een gekleurde of chique jurk dragen. We kunnen ons de juiste datum en plaats van uitvinding van kleding niet voorstellen, maar met de opeenvolgende opkomst van de beschaving voelen mannen het belang van kleding om fatsoen, een gezonde gezondheid te behouden, comfort te voelen en schoonheid uit te drukken.

Mensen die werken in fabrieken die voedsel en medische producten produceren, dragen sanitaire kleding, gezichtsmaskers en haarbedekking.